John Piek

 

Naam: John Piek

Geboren : 09-07-1960 in Deventer

Loopbaan :

Al wat jaartjes geleden begonnen op een koreaans akoestisch gitaartje - en dan maar tot bloedens toe - leren spelen. Als snel een elektrisch ding gekocht -een echte JAP, super slechte kwaliteit –en bij een vriendje gestald. Wat een K*T gitaar , maar wat een heerlijke herrie!!! Fantastisch – een FUZZ erbij en dan maar scheuren.

Elektrisch spelen thuis was NOT DONE omdat wij in een heel gehorig huisje woonden. Later het ding toch maar meegesmokkeld en mijn ouders zijn er uiteindelijk wel aan gewend.

Bij Reichenbach (dat was de nummer 1 winkel voor instrumenten in Deventer) steeds maar betere gitaren gekocht door het welbekende opknap/inruilsysteem en geëindigd met een Gibson Les Paul Custom. Die heb ik trouwens nog steeds. Inmiddels heb ik al een mooie verzameling spul opgebouwd.

Bands :

Een wazige blues band als start - daarna “Tarra” symfonische hardrock, “Kabaal” rock-covers, “Inside Out” blues-rock, JPR strinxband (ja ook al met Jean Paul!) Zowie top 100 band en nu natuurlijk JPR! Tevens nog diverse gelegenheidsformaties – ook hoofdzakelijk afkomstig uit de bluesrock hoek.

Door alsmaar uiteenvallende bands heb ik mijn zoektocht alsmaar voortgezet en ben nu aangeland bij JPR.

JPR – Hoe?

Op een mooie donderdagavond gaat de telefoon, Jean Paul aan de lijn. Of ik even mee wilde spelen in Baak aankomende zaterdag – oops - even slikken 30 nummers en lang niet alles was voor mij bekend werk. Toch maar aangepakt, de setlijst opgevraagd en zonder te repeteren gaan met dat spul. THATS ROCK N ROLL!! Perfect sfeertje en het klikte eigenlijk meteen.

Plezier in het spelen is voor mij verdomd belangrijk. En lol hebben we – zowel tijdens repeteren als tijdens een optreden, zeg nou zelf een dag niet gespeeld is een dag niet geleefd.

Sinds het optreden in Heino nu als vaste gitarist – ik ga er voor!!
Mijn motto – ITS BETTER TO BURN OUT THEN TO FADE AWAY

Tot ziens tijdens 1 van onze optredens!!

<< Back